Openingsweekend Alverman 2.0

Het heeft eventjes geduurd, maar nu is het toch zover. Offere is door de uitbreiding van Sportaccommodatie de Alverman met een multifunctionele zaal klaar voor de toekomst. Voor het bestuur van Alverman 2.0 alle reden om hier even feestelijk bij stil te staan. Dat gebeurt in het openingsweekend van 1, 2 en 3 juli.

Met de uitbreiding van De Alverman beschikt Offere over een volwaardig centrum voor sociaal – culturele en sportieve activiteiten waar alle verenigingen en organisaties gebruik van kunnen maken. Alverman 2.0 is gerealiseerd dankzij de inzet van vele instanties en de hulp van vele vrijwilligers. Tijdens dit openingsweekend kan iedereen in een ongedwongen sfeer kennismaken met Alverman 2.0 en diverse verenigingen en organisaties ontmoeten die Offere rijk is.

Na de officiële opening op vrijdagavond 1 juli en de onthulling van het kunstwerk ‘de Ziel van Iedershuus’ vindt namelijk op zaterdagmiddag 2 juli een verenigingendag plaats waar men kennis kan maken met diverse Offerse verenigingen en organisaties. Tevens kunnen die middag vrienden en families van jong tot oud tijdens een friends & familyrun op een sportieve manier elkaar de maat nemen. Die zaterdagavond wordt afgesloten met een onderhoudende dorpskwis waarvoor teams zich tot 28 juni kunnen aanmelden via dorpskwis@alverman.nl.

Zondag 3 juli wordt begonnen met een gezonde start in de vorm van een uitgepijlde wandeltocht van 2,5 en een van 5 km. Starten kan tussen 9.00 en 10.00 uur op het sportpark en inschrijven is niet nodig. Elke deelnemer ontvangt na afloop een herinnering. Aansluitend kan men vanaf 11.00 uur aanschuiven bij een smakelijke dorpsbrunch en een onderhoudend concert van Fanfare Helpt Elkander. Voor deze brunch is reserveren wel noodzakelijk. Kaartjes hiervoor zijn tot 24 juni à 15 euro p.p. verkrijgbaar bij Bakkerij van den Bergh en eetcafé/cafetaria ’t Kapelleke.

Het sluitstuk van dit openingsweekend wordt gevormd door een demonstratie/toernooi walking football. Vanzelfsprekend is er tijdens dit openingsweekend gelegenheid tot feesten met onder meer muziek van de Emulegro’s, Laetitia en SBS Sounds. Alle activiteiten zijn met uitzondering van deelname aan de brunch gratis toegankelijk.